STRABAG SE - Toruń
tygodniowe menu obiadowe.
Menu 20.10.2025r. - 24.10.2025r.
♦ Poniedziałek (zestaw 1)
Zupa barszcz biały z ziemniakami | 500 | ml | |||
Pierś z indyka faszerowana w sosie | 100 | g | |||
Ziemniaki \ kasza \ ryż | 200 | g | |||
Surówki dwa rodzaje | 100 | g |
♦ Poniedziałek (zestaw 2)
Zupa barszcz biały z ziemniakami | 500 | ml | |||
Kotlet mielony w sosie musztardowym | 100 | g | |||
Ziemniaki \ kasza \ ryż | 200 | g | |||
Surówki dwa rodzaje | 100 | g | |||
Łazanki z kapustą i grzybami | 300 | g |
♦ Wtorek (zestaw 1)
Zupa buraczkowa | 500 | ml | |||
Polędwica w sosie własnym | 100 | g | |||
Ziemniaki \ kasza \ ryż | 200 | g | |||
Surówki dwa rodzaje | 100 | g |
♦ Wtorek (zestaw 2)
Zupa buraczkowa | 500 | ml | |||
Filet drobiowy panierowany | 100 | g | |||
Ziemniaki \ kasza \ ryż | 200 | g | |||
Surówki dwa rodzaje | 100 | g |
♦Środa (zestaw 1)
Krem z kukurydzy z grzankami | 500 | ml | |||
Pierogi jgoda z jabłkiem | 300 | g | |||
♦ Środa (zestaw 2)
Krem z kukurydzy z grzankami | 500 | ml | |||
Zraziki po nelsońsku w sosie | 100 | g | |||
Ziemniaki \ kasza \ ryż | 200 | g | |||
Surówki dwa rodzaje | 100 | g | |||
Krokiety z kapustą i grzybami | 300 | g |
♦ Czwartek (zestaw 1)
Zupa zacierka | 500 | ml | |||
Bitki wieprzowe w sosie | 100 | g | |||
Ziemniaki \ kasza \ ryż | 200 | g | |||
Surówki dwa rodzaje | 100 | g |
♦ Czwartek (zestaw 2)
Zupa zacierka | 500 | ml | |||
Udko z kurczaka po wiedeńsku | 160 | g | |||
Ziemniaki \ kasza \ ryż | 200 | g | |||
Surówki dwa rodzaje | 100 | g |
♦ Piątek (zestaw 1)
Zupa kapuśniak ze świeżej kapusty | 500 | ml | |||
Pierogi leniwe z owocami | 300 | g | |||
♦ Piątek (zestaw 2)
Zupa kapuśniak ze świeżej kapusty | 500 | ml | |||
Kotlet słoneczny | 100 | g | |||
Ziemniaki \ kasza \ ryż | 200 | g | |||
Surówka | 100 | g | |||
Flaki | 500 | ml |